2014. augusztus 27., szerda

Vodafone Mobile Connect Card - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Eladó a képeken látható Vodafone Mobile Connect Card.
A Vodafone Mobile Connect Card Driver segítségével internetes kapcsolatot hozhatsz létre 3G-s hálózatot használva. Ezzel sms-t is küldhetsz a számítógépről. A következő eszközöket támogatja a program: Huawei E620/E220/Option Globe Trotter 3G+EMA.
Ahhoz hogy a program működjön, le kell ellenőrizni a kernel verziót. Csak bizonyos verziótól felfelé működik.
Terminálba írd be hogy uname -sr
A program 2. 6. 17-es kernelen lett letesztelve.
Amennyiben ez a program nem található meg a disztribúcióban amit használsz, akkor letölthető csomagkezelővel is.
Telepítés előtt bizonyosodj meg róla, hogy minden függőség telepítve van-e (python-serial, python-central, python-notify, python-twisted, stb)
Debian alapú rendszereknél a "dip" csoport tagjának kell lenned. Így nézheted meg hogy melyik csoport tagja vagy: terminálba groups
Ha még nem vagy tagja, akkor így adhatod hozzá magad (Egyébként nem tudom, hogy ez mennyiben szükséges a program használatához. )
A fred helyére a saját felhasználónevet kell beírni.
Más rendszereken mint a Fedora, telepítve kell lennie a gksu-nak vagy a kdesu-nak hogy tudj csatlakozni az internetre. A program használata során root jogokkal kell rendelkezni.
Csatlakoztasd a 3G-s eszközt a géphez, és kövesd az utasításokat. Függ attól a modelltől is amit használsz, előfordulhat hogy be kell dugnod a PCMCI csatlakozási helyre (gondolom a kártyát) , vagy az USB portba.
Néhány linux verziónak problémái adódhatnak a felismerést illetően.
Most már készen állsz arra, hogy használd a 3G-s eszközödet linux alatt.
Indítsd el a programot. (Feltételezem, hogy előtte azért fel kellene telepíteni... )
Terminálba írd be a következőket:
vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux
Az első indítás után túl kell esned a telepítéseken/beállításokon. A program automatikusan felismeri a használt eszközt, de a kapcsolódás típusát neked kell kiválasztani.
A GPRS nem a leggyorsabb technológia, de mivel meglévő technológián alapul, és szinte mindenhol elérhető. Másrészről a 3G már szélessávú kapcsolatot ad, de mivel ez új technológia, még nem biztos hogy mindenhol elérhető.
Általában azért érdemesebb a 3G-t választani. Így a rendszer is ehhez próbál majd kapcsolódni. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a GPRS-t használja.
A felugró ablakban meg kell adni a PIN kódot.
Légy óvatos a PIN megadásánál, mert csak három alkalommal ronthatod el. Utána PUK kód kell a feloldáshoz.
Ha elindult a program, akkor beolvassa a kártyán lévő sms-eket és neveket.
Csatlakozás az internetre
A csatlakozáshoz nyomd meg azt a nagy zöld gombot Connect felirattal. Felugrik egy kis ablak ami arra figyelmeztet, hogy a kapcsolat létrejötte folyamatban van. Ha a kapcsolat teljesen felépült, akkor az ablak eltűnik, és a másik ablak alján láthatóvá válik a sebessége az internetnek. Ezen kívül láthatod a kapcsolat módját, és hálózat nevét mihez kapcsolódsz.
Függ az országtól is ahol használod az internetet, de előfordulhat hogy változtatni kell a beállításokon. Eszközök/Beállítások
Ha szeretnéd használni az internetes programokat( E-mail, chat, stb. ), akkor csak indítsd el azokat, és használd szokás szerint. A kényelmesebb használat érdekében a Vodafone Mobile Connect program e-mail és internet ikonnal lesz a segítségedre. Ezeken kereszrül indul el az alapértelmezett e-mail és internetes program.
Az internetezés befejezése után nyomd meg a piros disconnect gombot, ami megszakítja az internetet.
Erzsébet utalványt is elfogadunk !!



Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Az aukció vége: 2014-08-31 13:39
. Vodafone Mobile Connect Card - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése